Schots en Scheef Zuid-Oost
Schots en Scheef binnenterrein
Schots en Scheef hek
Schots en Scheef Noord-West
S_en_S-gebouw1
"Leef zonder beperkingen in de binnenstad van Groningen"
S_en_S-gebouw2
Binnen 10 minuten op de Grote Markt
S_en_S-gebouw3
Zorg op maat
S_en_S-gebouw4
Eigen regie

Over ons

Wie zijn wij

Schots & Scheef is hét unieke en eigenzinnige woonproject in de binnenstad van Groningen, voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij bieden 17 aangepaste huurwoningen aan waar zorg opgeroepen kan worden vanuit een centrale zorgpost, onder jouw eigen regie. Het unieke aan ons is dat wij als vereniging, collectief onze zorg inkopen en daardoor kunnen we zo zelfstandig mogelijk leven. Schots & Scheef is opgezet vóór en dóór actieve mensen!

Geschiedenis

Mensen met een zwaar lichamelijke beperking die afhankelijk zijn van 24 uurs oproepbare zorg, hadden 25 jaar geleden geen mogelijkheid om in het centrum van de stad Groningen te wonen. Charlotte Schippers en Jan van Slochteren hebben zelf het initiatief genomen om samen met bondgenoten en heel veel vrijwilligers dit project te organiseren. Na meer dan 20 jaar doorzettingsvermogen is het woonproject Schots & Scheef dan eindelijk in oktober 2013 geopend!

Onze missie

Wij als Vereniging Schots & Scheef willen mensen met een (zwaar) lichamelijke handicap de mogelijkheid bieden zelfstandig te kunnen wonen in de binnenstad van Groningen. Onze missie is om deze doelgroep de kans te geven om een actief leven op te kunnen bouwen. Alleen, samen met je partner, mét of zónder kinderen. Leven net als ieder ander in je eigen woning. Ons belangrijkste doel is om de continuïteit van de woningen en het project te waarborgen.

Het bestuur

Patrick

Patrick Kremer

Voorzitter

Anneke

Anneke van der Wal

Secretaris

Steven

Steven Kleef

Penningmeester

Vincent

Vincent van der Krap

Algemeen lid

Ine

Ine de Haan

Algemeen lid